Om Designlaboratoriet
Jeg (Merete Berg Toreg) har formgitt og laget utallige trykksaker, fra annonser, brosjyrer, bokomslag, hele bøker, tidsskrifter og magasiner  – og har gjennomført større selvstendige designprosjekter.
Som designer har jeg fokus på det grafiske uttrykket og på balansen mellom innhold og estetikk. Generelt er jeg både nysgjerrig og lekende i mine arbeider. jeg liker faglige utfordringer og er åpen for å prøve nye uttrykk og løsninger tilpasset målgruppene.

Hva jeg kan tilby:

  • Jeg er opptatt av typografi både som formidling av innhold (lesbarhet) og som grafisk uttrykk (som ”bilde”).
  • Har gjennomført mange større designprosjekter, særlig bøker og tidsskrifter/magasiner både i samarbeid med redaksjonelle medarbeidere og alene. Jeg har også laget designprogram – fra logo til design på gulvtepper.
  • Som grafisk designer og er jeg opptatt av å lytte og opparbeide gode relasjoner til de jeg til enhver tid skal samarbeide med. Sammen skal vi komme frem til det beste resultatet innenfor de til en hver tid gitte rammer.
  • Jeg har spisskompetanse i Adobe CS6 og har lang erfaring med QuarkXpress, Illustrator og PhotoShop. Jeg har brukt InDesign daglig i mitt arbeide siden 1999. Jeg har dybdekunnskap i de mulighetene programmet inneholder. Ferdigstiller trykkeklare pdf-er med tilpasset CMYK-profil. Illustrator er mitt foretrukne program for å lage bokomslag. Jeg har også erfaring med Dreamweawer og med Flash og har designet websider og laget animasjoner i Flash.
  • Jeg er veldig interessert i fotografering og bruker gjerne mine egne bilder som del av det grafiske uttrykket. Jeg har svært god kunnskap om bildebearbeidelse i PhotoShop og hvilke krav som stilles i forhold til grafisk industri.
  • Jeg lytter alltid - og søker å finne pragmatiske løsninger på vegne av oppdragsgiver. Jeg synes det er inspirerende å arbeide i team. Arbeidskapasiteten min er stor. Jeg forholder meg kontinuerlig til tidsfrister og er selvsagt meget fleksibel i forhold til å få ting gjort.

 

 

 

Merete Berg Toreg
Grafisk Designer

Utdannelse:
2012-2014 Praktisk pedagogisk utdanning (PPU)
Høgskolen i Oslo Akershus

1980-1981 Statens lærerskole i forming:
Billedvevklassen

1976-1980 Statens Håndverks-og Kunstindustriskole:
Grafisk Design/Malerlinjen

Arbeidserfaring:
2000- Designlaboratoriet, grafisk design. (Eget firma)

Noen kunder:
Magasinet STEMMER, Dahl Media. Utdanningsetaten i Oslo, Hegnar Media, Enter forlag, Kork venneforening, Abstrakt forlag, Z-forlag, Enter Forlag, Gyldendal Akademisk, Vestfold/Østfold Hyttemagasin, Brand Dialog, Liber AB, Andresen og Butenchøn, Norgesforlaget, Samlaget og Riksutstillinger

1996-2000 Produksjonskonsulent i Gyldendal Tiden.
1992-1996 Freelance designer (Oslo)
1986-1992 Unicus Reklamebyrå AS, Molde, grafisk designer.
1981-1986 Billedkunstner/Freelance designer (Molde)